Hundefrisør, hundesalon, hundeklipper, Viborg, Aarhus, Randers Silkeborg, Hobro

Ofte stillede spørgsmål

Hvor tit skal en hund have klippet negle?

Det er forskelligt fra hund til hund hvor tit de skal have klippet negle. Som oftest skal små hunde have deres negle klippet oftere end store hunde, men også rigtig mange store hunde får ikke slidt deres negle og har derfor brug for lidt hjælp.

Mange hunde har brug for at få klippet neglene hver måned, imens andre kun hver 3 måned. Som en god regel, hvis at du er i tvivl om at din hunds negle skal klippes, så kik på om hundens negle rører gulvet når den står almindeligt. Hunden skal stå på sine trædepuder – ikke på neglene.

Alt for lange negle kan med tiden ødelægge hundens benstilling. Tæerne bliver tvunget ud til siderne, håndroden synker for langt ned og med tiden vil det gå ud over knæ, albue og skulderled. Er benstillingen først blevet helt ødelagt vil hunden aldrig gå rigtigt på sine poter igen, og neglene vil aldrig blive slidt = hvilket resultere i at neglene skal klippes mindst én gang om måneden, sandsynligvis resten af tiden.

Er du i tvivl – så kontakt os, og vi kigger gerne om neglene trænger

(se også under negleklip/poter)

Hvad er forskellen på at klippe og trimme?

Trim, er det man foretager på terriers og andre ruhårede racer. Dvs. man plukker/trimmer den gamle, "døde" pels, så den nye pels kan komme op.

Bliver en trimmepels klippet, vil den gamle pels blive siddende i hårsækkene, og der er ikke plads til at den nye pels kan vokse op med den rigtige struktur. Den nye pels bliver meget ofte blød, og mister derved sin vand og skidtskyende funktion.

OBS! Enkelte terriers/trimmehunde har en pels som ikke kan og bør trimmes, af hensyn til hundens velbefindende. Det kan skyldes en medfødt "forkert" pels som i stedet er blød, eller allergisk reaktion ved trim, eller ganske enkelt at hundens psyke ikke er til at håndtere en trim. Hunde med voldsomme hudproblemer bør ej heller trimmes. ( viste du; at 40 % af alle westi´er lider af allergi!! ) Trim foretages også på spaniels, dog på en lidt anden måde. Her fjerner man de løse hår på krop, skalle og ben. Der foretages også en del klip på spaniels.

Klipning foretages på blødpelset racer hvor pelsen hele tiden vokser. Som f.eks. pudler, Bichon Frisé og Bedlington Terrier. Samt mange ejere vælger også at få klippet deres Yorkshire Terrier, Coton de Tulear, Briard, Lhasa Apso, Tibetansk Terrier o.l.

Gør det ondt på hunden at blive trimmet?

Det gør det ikke, hvis pelsen er hvad man kalder trimmemoden. Den vil da sidde løst og behandlingen vil være smertefri for hunden. Er din hund ikke klar til at blive trimmet, dvs. at hvis intervallet fra sidste trim til den næste, ikke er korrekt, kan du risikere at blive sendt hjem med hunden og få en ny tid.

Specielt mht. trimmehunde, er det altid en god ide at få ny tid fra gang til gang, så du sikker på at den er trimmeklar. Samtidig med skal man også være forberedt på at der måske kan være lidt ventetid på tidsbestilling i salonen, hvilket også kan medfører forkert interval, og pelslængderne blandes hvis der går længere tid end det normale interval. * SÅ HUSK AT BESTILLE EN NY TID, I GOD TID!!

Kan jeg blive i salonen mens min hund bliver gjort i stand?

Som udgangspunkt nej. Det er ikke nogen god ide. For at jeg kan arbejde godt med din hund, er det nødvendigt den kan koncentrere sig om det der sker, ligesom det er vigtigt at den får tillid til os og føler sig tryk. Hvis du som ejer er der, mister vi chancen for at blive dens holdepunkt - den vil naturligvis hellere være hos dig, og jeg bliver pludseligt til den "fæle", som forhindrer den i det.

Men som et engangstilbud til alle nye hvalpe ejere som ønsker at se hvad der foregår under pelsplejen af deres hund på salonen, er i velkommen til at blive (max 1 person) dog er det ikke hensigtsmæssigt for jeres hund (hvilket tidligere står nævnt). Ønsker man at bliver den første gang under soigneringen, SKAL dette oplyses ved tidsbestillingen, da det som oftest vil tage længere tid end ellers, da hunden kan være mere urolig ved jeres tilstedeværelse (se overstående). Alle er velkomne til at komme ind og se hvad vi laver, samt naturligvis få fortalt hvad der kommer til at foregå, inden at man forlader salonen. (jeg gør ydermere opmørksom på at der vil være et tillæg i pris hvis man ønsker at gære brug af overstående tilbud, pga som der står nævnt "det vil tage ekstra tid")

Hvor tit må jeg vaske min hund, og må jeg vaske min ruhårede hund?

Badning af hunde generelt, er ikke noget man kan gøre for ofte. Jeg anbefaler at man gør det når det er nødvendigt. Bare man overholder at bruge de rigtige plejemidler som er beregnet til hunde, samt de rigtige blandingsforhold m.h.t. shampoo o.l. Kontakt gerne salonen hvis du er i tvivl! pels-hunde (hunde med større pels) er dog nemmere at holde fri af filter, jo renere en pels man holder den i.

Du må gerne vaske din terrier, dog er det som regel ikke nødvendigt. Hvis den har den korrekte stride pels, er det i reglen tilstrækkeligt at børste pelsen ren.

Hvis du ønsker at vaske din terrier/ruhårshund, bør det aldrig gøres i forbindelse med trim. Hunden skal senest bades 14 dage før trim da underuld og dækpels bliver blandet sammen hvilket gør trimning umulig. Bad efter trimning må først foretages 14 dage efter, da et evt. bad lige efter en trimning kan forårsage kløe og stor irritation i huden.

Kan jeg fjerne tæppefilter i pelsen ved at komme hunden i bad?

Nej det kan du absolut ikke, tvært imod, filten kan blive værre, samt hvis du ikke kan skylle alt sæben ud af den filtrede pels, så kan du risikere at give din hund større hudproblemer. En hundepels skal som udgangspunkt altid være redt godt igennem og al filt skal være fjernet inden at den tages i bad. - Måtte du yderligere spørgsmål til dette, er du velkommen til at kontakte salonen.

Hvorfor vil min hund gerne ordnes hos frisøren, hvorimod derhjemme bider den ud efter børsten og løber væk?

Vores flerårige erfaring med de mange forskellige racer gør, at vi stort set er i stand til at få det bedste ud af hvert enkelt individ. Derforuden er vi fremmede for hunden, dvs. dens sædvanlige "mønster" automatisk bliver brudt, og denne nye situation, bevirker at vi får en anden tilgang til jeres hund, end i selv har derhjemme.

Min hund vil ikke stå stille når jeg forsøger at børste den. Den prøver at slippe fri eller bider efter børsten?

Ved især de langpelset racer hvor pelspleje skal være en stor del af både jeres og hundens hverdag og liv, er det altid en god ide, at have hunden på et bord. Lav en bestemt plads, som kun er til dette formål. Sørg for der er et skridsikkert underlag, enten i form af en rest gulvtæppe, el.lign.

Gør det til en hyggelig stund. Og det er absolut nødvendigt at man starter med pelsplejen allerede når hunden er hvalp. Tal roligt og afbalanceret til jeres hund, og beløn med ros, evt. med godbid, NÅR DEN GØR DET ØNSKEDE, og i samme sekund. Korrekt timing af ros, er et af nøgleordene for at få jeres hund til at forstå hvad i ønsker.

De er vigtigt at være vedholdende. Hver gang hunden får succes med at hoppe ned/bide efter børste, kam eller endnu værre, jeres fingre, kræver det endnu mere tid at rette op på denne adfærd. Start med få minutter af gangen, men gerne hver dag. Efterhånden kan i formentlig nøjes med 1 - 3 gange ugentligt, afhængig ag pelstype. Tiden øges gradvist.

Hvad koster det få ordnet min hund?

Priserne afhænger af hunderace og hvor lang tid det tager. Og hvis det er en blandingsrace, er jeg nød til at vide lidt mere om hundens størrelse og pels inden at jeg kan oplyse en pris. De priser der oplyses er gældende ved almindelige vedligeholdte hunde, hvilket ved sige at har hunden ekstra meget filter i pelsen, eller har større temperament end normalt, som gør at det vil tage ekstra tid end normalt, vil der komme tillæg oveni prisen.

Ring eller kom forbi for at få den aktuelle pris på netop din hund!!

Min hund har lopper, hvad gør jeg?

For at holde lopper og flåter på afstand, kan man give sin hund eller kat forbyggende loppebehandling. De fleste præparater sælges i håndkøb. det er vigtigt at man overholder præparates interval og ikke bare giver hver anden måned i håb om at det måske er godt nok. Der er desuden kommet flere præperater på marked som bl.a. gives gennem munden, som holder længere (op til 12 uger) samt som jeg anbefaler at ejere til pelshunde med fordel bør bruge, så pelsen ikke bliver fedtet.

Det du kan/skal gøre hvis lopperne allerede løber rundt er, hurtigst muligt at få købt og givet en loppekur samt Hundens/Kattens omgivelser skal rengøres, vaskes, støvsuges og dens pude samt legetøj skal en tur i tørretumbleren (husk også at rengøre bilen hvis den har været med ud at køre) – og som det sidste så husk også at smide støvsugerposen ud! Har man op til flere hunde eller katte så skal man huske at ALLE skal have en loppekur. Får man ikke loppeproblemet løst hurtigst muligt, kan det i værste tilfælde vokse sig til en umulig opgave som kan tage flere år at få udryddet fra hjemmet.

Er du yderligere i tvivl, så kontakt hundefrisøren eller dyrlægen.

Må min hund komme på salonen når den er i løbetid?

Ja det må den gerne. Det er som regel ikke noget problem her på salonen.

Dog med undtagelse af meget få hunde, For har du en tæve som er meget ”oppe at køre” bliver irriteret og aggressiv over for andet og andre i denne periode, så kan det blive et problem både for hunden selv, hundefrisøren samt de andre hunde på salonen. Vent da hellere til løbetiden er ovre. 

Hundefrisør Randers

Hundefrisør Aarhus

Hundefrisør Viborg

Hundefrisør