Hundefrisør, hundesalon, hundeklipper, Viborg, Aarhus, Randers Silkeborg, Hobro

Hundefrisør uddannelsen

Hundesoignering:

Uddannelsen er en diplomuddannelse.

Arbejdsområde:

I faget beskæftiger man sig med klipning, trimning, pelspleje, vask, negleklip og ørerensning af hunde. Nogle steder også med pelspleje af katte. Under arbejdsområdet hører desuden rengøring af salonen.

Krav:

For at blive ansat kræves stor lyst og interesse for hunde. Et godt helbred, god fysik, god psyke og tålmodighed er en forudsætning. God orden og en god skoleuddannelse er en fordel. De fleste nedsætter sig selvstændigt.
Hvis man har allergi, astma eller luftvejsproblemer er det tilrådeligt, at man ikke vælger dette fag. ej hellere hvis man har andre helbredsmæssige skavanker.

Uddannelsens Varighed:

3 år inkl. 3 måneders prøvetid.

Uddannelses Sted:

Arbejdet foregår på saloner, der er godkendt af Landsforeningen For Hundesoignering "Danmark".

Gennemførelse Af Uddannelsen:

Det er mesterens opgave på forsvarlig vis, herunder gennem deltagelse i foreningens kurser samt obligatoriske kurser for elever, at oplære eleven så uddannelsen bliver så vidtrækkende, at eleven kan gå op til de i lovens § 3 fastsatte prøver, som er tilrettelagt som følger: Termin 1: Vask og føn af puddel. Termin 2: Klipning af puddel i terrierklip samt trimning af Spaniel. Termin 3: Trimning af terrier/ruhåret, samt klipning af puddel i frisure.  Overhøring i shampoolære og parasitter i første termin. Overhøring af standard og anatomi i anden og tredje termin. 


Den Teoretiske Uddannelse:

Anatomi, førstehjælp på dyr, hundens sygdomme, hundepsykologi, fodring, markedsføring, etik / kundebetjening, regnskab, sikkerhed på arbejdspladsen, hygiejne og indretning af salon.

Løn:

Der aflønnes med til enhver tid gældende minimumsløn for LHS´s elever. Udgifter i forbindelse med kurser og prøver betales af mesteren og administreres af foreningen.

der arbjedes fuldtid i salonen, samt eventuelle kurser og prøver foregår derudover om aftenen eller weekender.Landsforeningen For Hundesoignering "Danmark" er en faglig organisation som er en sammenslutning af hundefrisører.