Hundefrisør, hundesalon, hundeklipper, Viborg, Aarhus, Randers Silkeborg, Hobro

Ofte stillede spørgsmål ; Marsvin & Kaniner

 

Herunder er svar på nogle af de spørgsmål, som vi ofte er blevet stillede i salonen, m.h.t. marsvin og kaniner 

 

Kan 2 marsvin godt gå i samme bur?

Ja det kan de sagtens. 2 hanner fungere lige så godt sammen som 2 hunner. Man skal dog være opmærksom på at vælger man et af hvert køn er der meget stor chance for formering….hele tiden!

Hvad er det med marsvin og vitaminer?

Marsvin producere ikke selv C-vitamin, og de skal derfor have et C-vitamin-tilskud enten i deres foder eller som grønt. Af grønt der er rig på C-vitamin kan nævnes rød peberfrugt, bredbladet persille, Grønkål. Nogle af de færdig produkseret grønpiller til marsvin indeholder også C-vitamin, men vær opmærksom på at mængden på C-vitamin opfylder den optimale, nemlig 4000 mg. Pr. kg.

Hvornår bliver marsvin kønsmodne?

Marsvin kan blive kønsmodne i en meget tidlig alder (allerede som unger). Marsvin hunner kommer i brunst hver 16-18 uge (ca. hver 4 måned) og går drægtige i 68-72 dage (ca. 10 uger) og føder kuld på gennemsnitlig 2-4 unger. Husk at fjerne marsvin-far inden marsvin mor føder…..han gør ikke ungerne noget, men han kan være meget ivrig efter endnu en formering, så af hensyn til marsvin-mor og ikke mindst de små marsvin-hun-unger, der jo også allerede efter få uger kan være kønsmodne.

Må marsvin og kaniner gerne få godbidder?

Man kan jo købe rigtig mange forskellige godbidder i dyrehandler.  Ja, de må gerne få godbidder, men det har ikke rigtig nogen værdi, giv dem hellere grønt, som f.eks. agurk, salat, broccoli, gulerødder, radiser, mælkebøtter (vær opmærksom på de ikke er sprøjtet)

Hvor tit skal marsvin have klippet negle?

Har marsvinet ikke selv mulighed for at slide sine små kløer, er det nødvendigt at de bliver klippet. De fleste skal have klippet negle hver/hver anden måned. Bliver neglene ikke klippet drejer neglene rundt med tiden og måske gror ind i selve poten eller/-og deres tæer drejer mange gange med rundt til siden, hvorved de ødelægger deres fod stilling. (Marsvin kan godt selv slide deres negle, hvis de f.eks. går udenfor om sommeren i indhegning med hårdt jordunderlag til at grave i)

Hvor tit skal kaniner have klippet negle?

Der kan være stor forskel på hvor tit en kanin skal have klippet negle. Kaniner der lever indendørs i bure med plastbund, har svært ved at slide deres negle. Hvorimod kaniner der lever udendørs i træbure evt. med mulighed for at kommer ud på jord areal, har meget lettere ved at slide deres kløer. (selvfølgelig er der jo også de kaniner der lever livet meget afslappet og ikke synes at gide bruge deres tid på at grave og derved slide deres kløer) En del kaniner har brug for at få klippet negle hver 2 måned, men det er meget individuelt. Er du i tvivl om din kanin har for lange negle, så tag kaninen med, og tag forbi salonen, så kikker vi gerne efter.

 

 Måtte du have andre spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive det til os, så vil svaret også blive lagt på siden, så alle kan få glæde af det