Hundefrisør, hundesalon, hundeklipper, Viborg, Aarhus, Randers Silkeborg, Hobro

Pelspleje Pudler

Pelspleje Pudler
Ønsker man en pæn, ren og velplejet puddel er følgende vigtigt :

  • At den får en god kost, afpasset til terrierens alder
  • At den bliver børstet mindst en gang om ugen
  • At den jævnligt bliver klippet og badet

Hvor tit skal pudlen klippes ?
Når du har hentet en nyklippet og nyvasket hvalp ved opdrætteren er første besøg hos hundefrisøren ca. 2 måneder senere, hvis ikke, kræves et besøg på hundesalonen, så snart hvalpen er faldet til i sit nye hjem. Pudlens pels vokser konstant og det er derfor nødvendigt at klippe og bade den regelmæssig, normalt hver 2-3 måned for at den er veltilpas. Ved hvert besøg hos hundefrisøren bliver pudlen klippet, badet og føntørret, samt får set øre og negle efter.

Bestiltid
Hvordan skal pudlen klippes ?
Der er flere forskellige klipninger at vælge imellem. men for at nævne et par stykker; en god hverdagsklip kan f.eks være en tæt-klip hvor pudlen klippes kort på både krop og ben, eller en terrierklip hvor pudlen klippes kortere på kroppen men beholder længere pels på benene. Jo større facon man ønsker sin puddel klippet i, jo mere pelspleje skal der udføres derhjemme. Mellem klipningerne er der mulighed for at få klippet hoved, poter, hale og få rettet toppen.

Den daglige pelspleje
Pudlen skal børstes jævnligt med en karte og herefter gås pelsen efter med en kam som har god afstand imellem tænderne. Og den letteste måde er, at man allerede fra lille hvalp vænner hunden til at stå på bord og blive børstet. Dette letter dens besøg både ved hundefrisøren og ved dyrlægen. Lad hunden ligge på siden, så man let kan børste maven og indersiden af for- og bagben. Resten af hunden kan børsten når den sidder eller står op. Pudlens pels kan børstes i alle retninger. Det vigtigste er, at man børster helt ned til huden – og ikke bare det yderste lag pels. Det er lettest hvis man deler pelsen i skilninger og børster et lille stykke ad gangen, så at man hele tiden kan se huden i skilningen og når man på børstningen kan mærke, at karten glider nemt igennem, kan man derefter let kører en kam igennem. Om pudlen ligger eller sidder under børstningen er en vanesag, der vigtigste er, at man kommer i bund overalt på hunden. Se samtidig øre, negle og tænder efter. Det er en god idé at børste tænder på pudlen regelmæssigt, det forebygger tandsten og dårlig ånde. Gør pelsplejen til en god oplevelse for dig og din puddel.

Kan man selv vaske sin puddel ?
Ved brug af en god hundeshampoo, evt. også balsam, kan pudlen, mellem besøgene, vaskes så ofte man synes den trænger, men husk, at den inden badet skal være børstet helt igennem. Kontakt gerne hundefrisøren og få råd og vejledning om køb af shampoo og redskabet. Når den er vasket og sæben skyllet grundigt ud, tørres den med håndklæder og børstes igennem, mens den tørrer. Brug evt. en hårtørrer. Kan man ikke få filtrene børstet ud, så lad være med at vaske den, da et bad får pelsen til at filtre endnu mere. Vent, og kontakt i stedet hundefrisøren og få en snak om hvad der er muligt at gøre. Det kan i nogle tilfælde dog være nødvendigt at klippe pudlen helt kort – men bare rolig, pelsen vokser ud igen.

”Hos os er gode råd gratis” !!!

Bestiltid