Hundefrisør, hundesalon, hundeklipper, Viborg, Aarhus, Randers Silkeborg, Hobro

Pelspleje ruhåret

Pelspleje Terrier  – og andre ruhårsracer
Ønsker man en pæn, ren og velplejet terrier er følgende vigtigt :
  • At den får en god kost, afpasset til terrierens alder
  • At den bliver børstet mindst en gang om ugen
  • At den jævnligt bliver trimmet
Pels og trim
En terrier har en pels, som vokser til en vis længde, hvorefter hårene dør og et helt nyt lag pels vokser ud. Hele pelsskiftet sker således på én gang i modsætning til f.eks. en schæferhund, der fælder hele tiden. Når terrieren trimmes fjerner hundefrisøren al den døde pels, egentlig hjælper man hunden med at fælde. Derefter ligger den nye korte pels flot tilbage. Hele processen med pelsen der skifter, sker ca. hver 4 mdr. En terrier trimmes og formes efter den enkelte races standard.
Bestiltid
For terrier, der har trimmepels, gælder det, at pelsen har bedst af at man trimmer. Dog fødes nogle terrier med en vanskelig og blød pels, ligesom en kastreret eller steriliseret terrier også kan forandre pelsstrukturen, hvilket umuliggør trimning. I de tilfælde er det tilrådeligt at få terrieren klippet og evt. badet i stedet. Rådfør dig gerne hos hundefrisøren.
Hvor  tit skal terrieren trimmes ?
Når du fra opdrætteren har hentet en nytrimmet hvalp, er dens første besøg på hundesalonen ved 5 måneders alderen, hvis ikke, kræves et besøg så snart hvalpen er faldet til i sit nye hjem. For de fleste terrier passer et interval på ca. 4 måneder. Nogle kan dog have brug for lidt kortere eller længere tid. Ved hvert besøg hos hundefrisøren bliver terrieren trimmet, samt får set øre og negle efter.
Hvad er eftertrim ?
Eftertrim kan gives på alle terrier. Det er en mindre behandling, der foretages 6-8 uger efter grundtrimning.
Må terrieren vaskes ?
En terrier, der trimmes, behøver normalt ikke at blive vasket, men kan nøjes med jævnlig børstning. Ønsker man alligevel at bade den, må det ikke ske senere end 14 dage før trim, da underulden blander sig med dækhårene, hvorved det bliver vanskeligt eller umuligt for hundefrisøren at trimme den. Det tilrådes heller ikke at bade den lige efter trim, vent ca. 14 dage, da et bad ellers kan forårsage hudproblemer. Rådfør dig gerne hos hundefrisøren hvis du er i tvivl.
Den daglige pelspleje, derhjemme
Lær terrieren at stå på bord helt fra den er lille hvalp. Det letter dens besøg både ved hundefrisøren og ved dyrlægen. En terriers pels bør i det daglige holdes med karte og kam. For at opnå det bedste resultat hos hundefrisøren kan ejeren selv gøre meget for, at få pelsen i bedste kondition. Terrieren bør børstes mindst én gang om ugen. Den børstes igennem med karten, herefter med kam. Hvis der følger meget underuld med, bør man gentage friseringen med en underuldskam. Se samtidig øjne, ører, negle og tænder efter. Det er en god idé at børste tænder på hunden regelmæssigt, det forebygger tandsten og dårlig ånde.
Er du i tvivl om valg og køb af redskaber til pelsplejen, så kontakt gerne hundefrisøren.
”Hos os er gode råd gratis” !!!
Bestiltid