Hundefrisør, hundesalon, hundeklipper, Viborg, Aarhus, Randers Silkeborg, Hobro

Pelspleje Spaniel

Pelspleje Spaniel

Ønsker man en pæn, ren og velplejet spaniel er følgende vigtigt:

  • At den får en god kost, afpasset til dens alder
  • Den daglige pelspleje
  • At den jævnligt bliver trimmet og badet

Der findes mange forskellige spaniel racer, der hver trimmes efter deres standart.
nedenstående gælder for spaniels med en silkeagtig pels (glat rygpels)

Hvor tit skal en spaniel trimmes?
Normalt hver 2-3 måned, når ejeren selv er i stand til at holde pelsen fri for filter og klare den daglige pelspleje, ellers må den oftere på salon. (Den amerikanske cocker spaniel, der er den mest pelsrige af alle spaniels, bør trimmes hver 2 måned)

Bestiltid

Hvalpen
Når vi går ud fra at du har modtaget en ny trimmet og nyvasket hvalp fra opdrætteren, så vent ikke til den er 8-12 måneder med at sende den på salon, for da vil pelsen simpelthen overalt være 10 cm lang, og så vil det være umuligt for hundefrisøren, at gøre den i stand af én gang, og det vil faktisk blive meget dyrere, end når hvalpen kommer regelmæssig lige fra starten.

Tænk også på, at hvalpen har det dårligt med at gå med en så lang og usoigneret pels. Derfor kontakt med det samme en hundefrisør til et ”lille hvalpe-besøg” allerede én måned efter du modtager hvalpen, så at den vænner sig til at komme til hundefrisør, og der gensidigt kan opstå et tillidsforhold. Hundefrisøren vil også være behjælpelig med den daglige pleje/pelspleje og vise, hvilke redskaber der skal bruges, og hvordan de bruges.

(Er hvalpen ikke gjort i stand når du modtager der, så få en tid hos hundefrisøren hurtigst muligt)

Hvordan trimmes en spaniel
En spaniel har en silkeagtig pels som aldrig må være krøllet. Ryggens pels består af en dækpels med tilstrækkelig under pels. Ryggens pels er af moderat længde, hvorimod pelsen på hovedet, snudeparti og kinder er kort. Hoved, ører, hals, krop og gehæng trimmes efter de forskellige spaniel racers standart.

For at en spaniel kan opnå den korrekte pelsstruktur, er det meget vigtigt, at ejeren passer den daglige pelspleje og anskaffer sig de rigtige redskaber og sørger for, at når den afleveres
på salonen, møder helt udfriseret, så vil det bedste resultat opnås.
Ønsker du selv at bade din spaniel skal det gøres senest 1-2 dage før den skal på salon og trimmes, og husk at pelsen skal være udredt og fri for filt inden bad.
(der er specielle hensyn vedrørende den amerikanske cocker spaniel, som kræver et ekstra stor pelsarbejde, og der må blandt andet derfor påregnes oftere besøg hos hundefrisøren.)

Den daglige pelspleje, derhjemme
En spaniel redes igennem med en karte, så at støv, snavs og filter løsnes op (Brug gerne udfriseringsspray). Derefter redes ører, gehæng og faner med en kam (70) og bliv gerne ved indtil så meget uld er fjernet, så pelsen står blank, og en tilpas tykkelse er opnået. Det er især vigtigt på den engelske cocker at lave et ihærdigt arbejde på fanerne, så den ikke kommer til at ligne en amerikansk cocker. På ryggen bruges en kam (73) underuldskam og gummikarte til at fjerne de sidste løse hår.

Er du i tvivl om valg af shampoo eller køb og brug af redskaber til pelsplejen, så kontakt

Hundefrisøren, som gerne står til rådighed.
Til den daglige pleje hører også, eftersyn af ører, øjne og tænder. Snavs fjernes fra øjne og ører. Klør ørerne meget, ryster den på hovedet, flyder eller lugter det fra ørerne, så kontakt dyrlægen.
(det ligger mere til nogle racer and andre, men et er sikkert, problemer med ører samt læbefolder ses oftere hos spaniels). Disse problemer kan ofte undgås ved en god daglig pleje/pelspleje derhjemme, samt ved at hunden kommer til hundefrisøren i de vejledende intervaller.

Det er en god idé at børste tænder på hunden regelmæssigt, det forebygger tandsten og belægninger. (Mange hundeejere oplever at deres hund har dårlig ånde, dette skyldes som regel at man ikke børster tænder på hunden og der lægger sig derfor belægninger på tænderne. Det er disse belægninger der giver den dårlige ånde og kan kun afhjælpes ved forbyggende tandbørstning, eller tandrensning hos dyrlægen.

”Hos os er gode råd gratis”!

 

Bestiltid